Nu byts lönesänkarlinjen till en nyfascistisk linje


lönesänkarna

Centerpartiet vill sänka lönen för nyanställda människor med annan hudfärg. Center kräver nu att facket går med på denna ”rashygieniska lönepolitik” och skriver in den i kollektivavtalen. Annars är Centern beredd att kräva lagstiftning om en legaliserad rashygienisk lönepolitik på den svenska arbetsmarknaden – en ren apartheidpolitik. Kristdemokraterna passar på och lanserar ett mer sofistikerat förslag om ”introduktionsanställning” med låg lön som kan vara i fem år.

Lönesänkarnas krokodiltårar för flyktingar är rent hyckleri. Det handlar inte ens om flyktingarnas löner. Det handlar om att byta från den tidigare lönesänkarlinjen till en fascistisk linje.

De vill sänka lönen för alla arbetande människor genom att splittra oss i etniska grupper och ställa oss mot varandra. Vi ska konkurrera med låga löner för att öka vinsten för arbetsgivarna. Denna fascistiska attack måste få sitt svar genom en stark klassolidaritet där vi vägrar ställa oss mot varandra utan istället kräver ett bättre samhälle – för alla.

2016-02-08 – Partille
Föreningen pedagogiskt Arbete

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *